NieuwsKulturele Kring AmbrozijnArtistiek Tijdschrift AmbrozijnWedstrijden
 

 

Artistiek Tijdschrift

Abonnementen

Verschijningsdata

Literaire inzendingen

Contact redactie

Taal & Teken

Inhoud


Privacyverklaring

 


Momentopnames

Dirk Bogaert

Dirk Bogaert is niet alleen videokunstenaar, maar ook tekenaar. Aanvankelijk maakte hij video’s waarin vooral voorwerpen te zien waren: een glas, een schedel, een stoel. Zijn tekeningen toonden diezelfde voorwerpen en hij bracht ze in een compositie die zijns gelijke vond in de videowerken.

Lees meer...

 

Johan Parmentier

De realisatie van de sculptuur ‘Tiru’, een sculptuur in zwart graniet anno 2008, in opdracht van het Psychiatrisch Ziekenhuis H. Hart in Ieper is aanleiding om stil te staan bij deze meester in de beeldhouwkunst.

Lees meer...

 

Ute Resch, °1941

Obdachboot was het eerste werk dat ik van Ute Resch (° Niederranna in Oostenrijk, 1941) leerde kennen. Deze installatie was aanvankelijk te zien in de zomer van 2004 in de Aula Carolina in Aken en werd in 2005 geselecteerd voor de tentoonstelling Boven tekens heen in de Sint-Tillokerk in Izegem.

Lees meer...

 

Wilma Vissers, °1962

Uit de inzendingen voor de kafttekeningen van de 26ste Ambrozijnjaargang kozen we voor vier bijdragen van Wilma Vissers uit Groningen. Het werk van deze Nederlandse kunstenares lijkt achteloos op papier gezet.

Lees meer...

 

Veerle Decapmaker, °1975

Het keramische werk van Veerle Decapmaker (°1975) is gekenmerkt door eenvoud en perfectie van de grondvorm. Deze is opgebouwd met aardewerk in een natuurlijke kleur.

Lees meer...

 

Nancy Demeester, °1982

Vanuit diagonale lectuur van een artikel over de tentoonstelling Le Corbusier - The Art of Architecture in Rotterdam door Sven Sterken in De Witte Raaf, onthoud ik in de eerste plaats hoe de schetsboeken van deze meester “een onvermoeibare zoektocht naar een rationele esthetiek op basis van een organische vormtaal” (citaat van de schrijver) laten zien.

Lees meer...

 

Bram Dehouck, °1978

2005: Bram Dehouck tekent en snijdt portretten van Maurits Cornelis Escher, Egon Schiele en Gustav Klimt. Wat vertelt de keuze van de onderwerpen (deze portretten) over zijn werk?

Lees meer...

 

Bernard Sercu, °1953

In het begin werkte ik met potlood op papier. Daarbij gumde ik bijna net zoveel als ik tekende. Bij het gummen verdwenen niet alleen de getekende lijnen. Hier en daar kwamen de vezels van het papier los. De gladde, onaantastbare structuur van het wit, een wollige tastbare huid.

Lees meer...

Virtuele catalogus "14 kruisen" van Bernard Sercu met meditatieve kwatrijnen van Dirk Blockeel.

Catalogus downloaden

Om deze catalogus te bekijken dient U te beschikken over Adobe Acrobat Reader

 

Dorine Lintelo, ° 04.03.1951

Haar werken zijn de weergave van haar innerlijke wereld. Ik heb haar werk persoonlijk kunnen volgen en heb de kunstenares met grote vreugde zien ontwikkelen. In haar eerste werken zien we een verlangen naar stabiliteit, een soort ideaal 'zijn'. De zoektocht naar de werkelijke waarheid vertaalde zij op doek.

Lees meer...

 

Irénée Cappelle, 14.03.1940

Ik ben een heel gewone vrouw. Ik houd van gewone dingen, eenvoudige mensen zonder pretentie maar met goede manieren en ook van de natuur in al haar goede en kwade verschijningen...

Lees meer...

 

Jenny Heyman, 24.12.1946

Mijn eerste stappen in de schilderkunst zette ik in 1977 onder leiding van wijlen Joris Declercq (Djoos Utendoale), mijn oom.

Lees meer...