NieuwsKulturele Kring AmbrozijnArtistiek Tijdschrift AmbrozijnWedstrijden
 

 

Kulturele Kring

Organisatienota

Privacyverklaring

 


Wat is Ambrozijn?

De Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w., Het Artistiek Tijdschrift Ambrozijn én de Internationale Ambrozijnwedstrijden en Ambrozijnjeugdwedstrijden voor Kortverhaal én Poëzie, concrete initiatieven op het vlak van cultuur en kunst in Vlaanderen én Nederland.

In 1988 verkregen de Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w. én het Artistiek Tijdschrift Ambrozijn van de Provincie West-Vlaanderen de officiŽle erkenning als initiatieven ter bevordering van de letterkunde en de taalzorg in West-Vlaanderen.

In 2002 kreeg de Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w. de Trofee voor Cultuurverdienste van de Stedelijke Cultuurraad Ieper.

De Kulturele Kring Ambrozijn v.z.w. ligt aan de basis van tal van culturele en artistieke activiteiten in Groot-Ieper, zoals :

  • muzikale uitvoeringen (bv. de creatie en vertolking van een liedcyclus n.a.v. "25 jaar Artistiek Tijdschrift Ambrozijn" ťn "15 jaar Internationale Ambrozijnwedstrijden en Ambrozijnjeugdwedstrijden voor PoŽzie en Kortverhaal")
  • voordracht van poŽzie (bv. tijdens de proclamatie van de Internationale Ambrozijnwedstrijden en de Ambrozijnjeugdwedstrijden voor PoŽzie en Kortverhaal 2011 op zaterdag 19 mei 2012 in de Conferentiezaal van het Ieperse Stadhuis)
  • het inrichten van (inter)nationale literaire wedstrijden (bv. de Internationale Millenniumwedstrijd voor Essay 2000 met proclamatie in Ieper op 20 mei 2000 alsook voor de twintigste keer in de huidige vorm de Internationale Ambrozijnwedstrijden ťn de Ambrozijnjeugdwedstrijden voor PoŽzie en Kortverhaal 2011 met proclamatie in Ieper op zaterdag 19 mei 2012 ťn voor de tweeŽntwintigste keer op rij in 2013 de Internationale Ambrozijnwedstrijden ťn de Ambrozijnjeugdwedstrijden voor PoŽzie en Kortverhaal)
  • het organiseren van tentoonstellingen voor (beginnende ťn internationaal vermaarde) kunstenaars.

 

• De Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w. verankerd in het verenigingsleven in Groot-Ieper :

De Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w. is een initiatief van Edgard Storme - een vereniging die hij samen met Marianne Debruyne en Luc Dewulf op 24 december 1979 oprichtte - en heeft als hoofddoelstelling bij te dragen tot de integratie en ontplooiing van de Nederlandse cultuur in het Nederlandse taalgebied, meer bepaald door de publicatie van het Artistiek Tijdschrift Ambrozijn, het uitschrijven van literaire wedstrijden, het organiseren van kunsttentoonstellingen en het organiseren van concerten.

De verankering van de stichting in de Westhoek is en blijft een bewuste keuze van Edgard Storme. Sinds 1985 starten alle artistieke initiatieven - ook die met internationale uitstraling - vanuit Ieper, de zetel van De Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w. !

 

• Het Artistiek Tijdschrift Ambrozijn :

meer info