NieuwsKulturele Kring AmbrozijnArtistiek Tijdschrift AmbrozijnWedstrijden
 

 

Kulturele Kring

Organisatienota

Privacyverklaring

 


Wat is Ambrozijn?

De Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w., Het Artistiek Tijdschrift Ambrozijn én de Internationale Ambrozijnwedstrijden en Ambrozijnjeugdwedstrijden voor Kortverhaal én Poëzie, concrete initiatieven op het vlak van cultuur en kunst in Vlaanderen én Nederland.

 

• De Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w. verankerd in het verenigingsleven in Groot-Ieper :

De Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w. is een initiatief van Edgard Storme - een vereniging die hij samen met Marianne Debruyne en Luc Dewulf op 24 december 1979 oprichtte - en heeft als hoofddoelstelling bij te dragen tot de integratie en ontplooiing van de Nederlandse cultuur in het Nederlandse taalgebied, meer bepaald door de publicatie van het Artistiek Tijdschrift Ambrozijn, het uitschrijven van literaire wedstrijden, het organiseren van kunsttentoonstellingen en het organiseren van concerten.

De verankering van de stichting in de Westhoek is en blijft een bewuste keuze van Edgard Storme. Sinds 1985 starten alle artistieke initiatieven - ook die met internationale uitstraling - vanuit Ieper, de zetel van De Kulturele Kring Ambrozijn, v.z.w. !

 

• Het Artistiek Tijdschrift Ambrozijn :

meer info